Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Beste Henk

23-04-2015

Onderstaand is onze reactie op de Column van Henk van Schuppen in de TCTubantia:

Geachte heer Van Schuppen, beste Henk,

Wat is het toch fijn om columnist te zijn! Zonder je te bekommeren om waarheid, hoor of wederhoor kan je lekker je ongezouten mening geven. Dat is prima, het is fijn dat we in een land leven waar dat kan. U baseert zich overduidelijk op wat u ergens hoort of leest. Wat dat betreft roept u gewoon maar wat, niet gehinderd door enige kennis. En zo lang dat op een grappig toontje gaat, is daar niets mis mee. Wij hebben natuurlijk dubbel gelegen om de suggestie in uw column dat de koffiejuffrouw het roer maar over moet nemen, u bent echt een grapjas hoor! Ook fijn dat u met de  koffiejuffrouw even weer een pijnpunt aanstipt in uw roep om rust rondom de club.

Wij snappen dat het aantrekkelijk is om supporters als niet al te snugger neer te zetten. Supporters die maar wat roepen, terwijl de scherpe columnist echt weet wat de meest verstandige beslissingen zijn. Dat doet het altijd goed, en een stevige dosis populisme kunnen we u niet ontzeggen, wat dat betreft doet u uw werk uitstekend.

Complimenten trouwens voor de foto die altijd bij uw column staat afgebeeld! Als een ware Fortuynische Visionair ietwat dromerig langs de camera kijken met een stevige sigaar tussen de typvaardige vingers. Prachtig! Een echte rebel!

We hebben hier zichtbaar met een strijdvaardige en tegendraadse columnist te maken!

Maar even ter zake:

Ook wij vinden het nergens voor nodig dat de Technische Staf per direct opstapt. Zo lang er komend seizoen maar een frisse wind waait. In 1 op 1 gesprekken met verantwoordelijken hebben wij dat ook aangegeven. Maar geloof ons, het is nog lang geen gelopen race dat de huidige Technische Staf niet volgend jaar gewoon in de dug-out zit.

Wij zien ook in dat het voor de club beter is dat er nu rust komt, iedereen snakt naar rust, ook wij! Maar toen wij besloten om tot actie over te gaan, waren wij er nog helemaal niet zo gerust op dat de TS zou opstappen. Dat Het eerste kabinet Schreuder al lang op zijn gat ligt, heeft echt met onze openlijke actie te maken. Waarom denkt u dat het inmiddels zo overduidelijk is dat de supporters er genoeg van hebben? Dat komt helaas niet door uw scherpe columns van het afgelopen jaar. Dat komt echt doordat wij, de supporters, onze stem hebben laten horen.

Zodra duidelijk wordt dat we volgend seizoen met een nieuwe en compacte technische staf te maken hebben, zal de onrust razendsnel verdwijnen. En dat is ook wat wij willen. Wij willen helemaal geen gedoe, geen aardige mensen die spreekkoren naar hun hoofd krijgen, geen columnisten die nog even lekker uithalen naar FC Twente of naar de supporters. Geloof ons, zelden waren wij zo klaar met alle gedoe als nu.

Het zou voor u natuurlijk wel ontzettend sneu zijn als er straks echt rust rondom de club komt, maar wij vertrouwen er op dat u dan wel weer iets anders rondom FC Twente vindt om scherpe stukjes over te typen. Want de kachel en de sigaar in huize Van Schuppen moeten natuurlijk wel blijven branden!

Veel plezier met de wedstrijd aanstaande zondag en wij verheugen ons nu al op uw ongetwijfeld scherpe en lollige commentaar vanaf de zijlijn!

Het bestuur van De Vriendenkring


Hatrans
Volgende VK Express:
26-01-2020
VK Express PSV uit
[Meer informatie]

Volg ons ook op social media:
Volg de Vriendenkring op Facebook
Volg de Vriendenkring op Twitter