Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Een belangrijke stap naar normalisatie (!)

13-11-2015

Een van de speerpunten van onze supportersvereniging is dat voetbalsupporters recht hebben op een gastvrije behandeling. Dat geldt zowel bij thuiswedstrijden in ons home en stadion als bij uitwedstrijden. We streven er daarbij naar dat onze trouwe uitsupporters op een zo prettig mogelijk manier onze club achterna kunnen reizen. Dat wil zeggen, zo min mogelijk (vrijheids)beperkende maatregelen zoals verplichte combi’s enz.

Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. Het is volgens ons vanzelfsprekend dat het voorgaande andersom ook dient te gelden voor de supporters van de tegenstander die hun club achterna reizen naar Enschede.

Recent hebben we daarom de supportersorganisaties van Willem II ondersteund bij hun streven om de (in ons aller ogen belachelijke) buscombi voor de wedstrijd van 28 november a.s. om te zetten naar een meer supportersvriendelijk alternatief voor de gasten uit Tilburg. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen en daarbij willen we ook de burgermeesters van de beide steden danken voor hun moedige besluit. Het vergt immers moed om tegen de stroom in te gaan en afstand te doen van de heersende opinie (die leeft bij de veelal onwetende en/of bevooroordeelde derden) dat voetbalsupporters gelijk te stellen zijn aan criminelen.

Lees hier het verhaal van Tilburgse zijde

http://www.tilbo.com/verkoopinformatie-fc-twente-willem-ii/


Hatrans
Volgende VK Express:
09-02-2020
VK Express FC Emmen uit
[Meer informatie]

Volg ons ook op social media:
Volg de Vriendenkring op Facebook
Volg de Vriendenkring op Twitter