Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente levert bijdrage aan verbeteringen trainingscomplex

28-11-2018

“Regionaal talent moet weer voor FC Twente kiezen”

De Vriendenkring FC Twente ’65 gaat de Voetbalacademie van FC Twente ondersteunen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 27 november is een financiële bijdrage aangekondigd van 10 duizend euro voor verbeteringen van het trainingscentrum specifiek voor talent. “FC Twente laat zien dat ze de jeugd als belangrijke levensader van de club weer serieus neemt. Met onze bijdrage ondersteunen we dat doel van harte. FC Twente moet weer dé plek worden voor jong regionaal talent om door te breken in het voetbal”, aldus Vriendenkring-voorzitter Lucas Fransen.

Bezuinigingen
De financiële perikelen van de afgelopen jaren hebben er vooral in de opleiding flink ingehakt. Om de kosten te drukken is er veel bezuinigd op de jeugd. Dat is niet zonder gevolgen gebleven. Er is wat de Vriendenkring betreft te weinig geïnvesteerd in het in stand houden en verbeteren van de jeugdopleiding. En dat terwijl Twente in het verleden tot de top van Nederland behoorde op dat vlak.

Ruimte voor ontwikkeling
De weg terug naar de top is afgelopen zomer begonnen, toen FC Twente aan de slag is gegaan met grote hervorming van de Voetbalacademie. Fransen: “Bij een topsportklimaat horen ook faciliteiten die top zijn. De bijdrage die we leveren is dan ook expliciet bedoeld voor het doen van investeringen in het trainingscentrum. Zo wordt het complex weer een plek waar talent zich thuis voelt en zich volledig kan richten op de ontwikkeling in zowel het voetbal als daarbuiten.”

Topsportklimaat
Evert Bleuming, Hoofd Scouting van FC Twente, vertelde tijdens de ledenvergadering iets over de plannen en organisatie van de Voetbalacademie en de stand van zaken rond het trainingscentrum. Bleuming: ‘Fantastisch dat we ook nu weer op de steun van de Vriendenkring kunnen rekenen. Ooit maakte ze in de jaren ’80 de komst van sterspeler Jan Sörensen mogelijk en tien jaar geleden was er een grote bijdrage voor de komst van een krachthonk op het trainingscentrum. We zijn heel blij met de 10 duizend euro en zullen het besteden aan zaken die helpen het topsportklimaat in de Voetbalacademie direct te verbeteren.’

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, mensen op toneel, zittende mensen, tafel en binnen
 
 

Hatrans
Volgende VK Express:
26-01-2020
VK Express PSV uit
[Meer informatie]

Volg ons ook op social media:
Volg de Vriendenkring op Facebook
Volg de Vriendenkring op Twitter