Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Geachte heer de waard (voorzitter Telstar)

21-05-2016

Geachte heer De Waard,

Graag willen wij reageren op de verklaring die u heeft afgelegd ten overstaan van RTVNH.

Het bericht begint positief met uw toezegging dat de Twente supporters, als onze club volgend seizoen tegen Telstar zou moeten spelen, gratis toegang hebben. Op zich een erg mooi gebaar, waarvoor dank.

De aanleiding voor uw toezegging blijkt echter minder positief en is gestoeld op flagrante leugens. U zou hebben gehoord dat de Twente supporters uw club te min vinden. Wij zouden arrogant zijn geworden, terwijl we god op onze blote knieën zouden moeten danken dat we volgens seizoen nog in de Jupiler League mogen voetballen.

U heeft zich helaas – net als vele anderen met u, helaas – laten misleiden door het op sensatie beluste en polariserende journaille. Een beroepsgroep die er kennelijk genoegen in schept om aan geëmotioneerde supporters, die net een mokerslag te verwerken hebben gekregen, te vragen of ze zitten te wachten op een uitwedstrijd naar [vul hier eender welke club in die uitkomt in de Jupiler League, maar kennelijk bekt “Telstar” dan het lekkerst]. Uiteraard is op dat moment het antwoord: “Nee”.

Dat betekent echter niet dat de Twente supporters neerkijken op uw club, of andere clubs die uitkomen in de Jupiler League. Integendeel, als we op sportieve gronden zouden degraderen, dan volgen we onze club ook naar al uw stadions. Waar wij verbolgen over zijn, is de wijze waarop wij nu gedwongen (lijken te) worden om een niveau lager te spelen (met bovendien alle financiële gevolgen van de volstrekt ongekende u-bocht constructie van dien). U zou er verstandig aan doen om u te baseren op de feiten, en op journalisten die hun vak wel verstaan, zoals de mensen van de Volkskrant die de moeite hebben genomen  om onze voorzitter te interviewen.

We gunnen u en uw club het allerbeste, het zou mooi zijn als dat wederzijds was.

 Het bestuur van Vriendenkring FC Twente ‘65


Hatrans
Volgende VK Express:
26-01-2020
VK Express PSV uit
[Meer informatie]

Volg ons ook op social media:
Volg de Vriendenkring op Facebook
Volg de Vriendenkring op Twitter