Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Twente is schoon, nu Zeist nog!

22-05-2016

Vandaag lieten we een vliegtuig met tekst boven de finalewedstrijden van de play-offs vliegen. In Doetinchem en in Utrecht. Play-offs die overschaduwd worden door een waas van onduidelijkheid en ruis veroorzaakt door de KNVB. Onze boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Twente is schoon, nu Zeist nog.

De KNVB heeft zich in de afgelopen maanden van haar slechtste kant laten zien. Niet alleen in de richting van FC Twente, die zij door nieuwe zelfbedachte regels en procedures de doodsteek geeft. Een doodsteek die vervolgens doodleuk als sympathieke geste wordt gepresenteerd. FC Twente maakte heldere afspraken met de KNVB over het opruimen van de rotzooi, bewoog hemel en aarde om die afspraken na te komen, maar raakt vervolgens verstrikt in een web van onmogelijke nieuwe opdrachten.

Dit raakt niet alleen onze club, maar het hele Nederlandse voetbal. De KNVB spant een spelersraad voor haar karretje bij gevoelige besluiten, confronteert Jupiler League-clubs ongevraagd met een maatregel die ze niet willen, doorkruist een eerlijk verloop van de play-offs voor promotie/degradatie en komt midden tijdens de play-offs voor Europees voetbal met vreemde besluiten omtrent deelname aan Europees voetbal door FC Utrecht. De strijd op het veld moet doorslaggevend zijn, nooit die in de bestuurskamer in Zeist.

Deze voetbalbond, de grootste sportbond van Nederland, heeft dringend behoefte aan een grote schoonmaak. Er is de laatste tijd zoveel ellende naar boven gekomen uit de burelen in Zeist dat we bijna zouden vergeten dat falend bondsbeleid aan de wieg staat van de belabberde staat van het Nederlands Elftal.

Het wordt tijd weer dat de KNVB weer een organisatie wordt die in het belang van het voetbal en de clubs denkt en doet. FC Twente heeft haar verantwoordelijkheid genomen om schoon schip te maken. Nu de KNVB nog!

Dit is een gezamenlijke actie van: Bagpipe, Vriendenkring, Vak P, Twente, verenigt!, Tos en de Gouden Talenten.


Hatrans
Volgende VK Express:
09-02-2020
VK Express FC Emmen uit
[Meer informatie]

Volg ons ook op social media:
Volg de Vriendenkring op Facebook
Volg de Vriendenkring op Twitter