Op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse houden de s">
 
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring FC Twente
Vriendenkring aanwezig bij protestactie Vitesse

31-07-2017

Op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse houden de supportersverenigingen van alle Nederlandse clubs op 5 augustus een protestactie tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse. Namens elke club zullen twee afgevaardigden in het vak plaatsnemen, gekleed in het shirt van hun club.  

Dit gebeurt in een verder leeg uitvak uit onvrede over het ontvangen van slechts 1200 kaarten van de KNVB, het wegstoppen van de Vitesse-supporters in het uitvak in een door de KNVB-georganiseerde wedstrijd en het opleggen van een verplichte buscombi.  Alle supportersverenigingen hebben zich solidair verklaard en werken mee in de vorm van een gezamenlijk statement rond de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Bij de supporters van alle clubs in de eredivisie leeft het besef dat het onrecht dat de KNVB de Arnhemse supporters dit seizoen aan doet, hen in toekomst ook kan treffen, mocht hun club de KNVB-beker winnen.  

De wedstrijd tussen kampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse wordt op zaterdag 5 augustus in stadion De Kuip gespeeld begint om 18.00 uur


Hatrans
Volgende VK Express:
26-01-2020
VK Express PSV uit
[Meer informatie]

Volg ons ook op social media:
Volg de Vriendenkring op Facebook
Volg de Vriendenkring op Twitter